АБЧО бе домакин на международен семинар „Младежта и климатичните предизвикателства“

АБЧО бе домакин на международен семинар „Младежта и климатичните предизвикателства“

На 16 септември 2020г. международен онлайн семинар „Младежта и Климатичните Промени“ събра млади хора от Варна (България), Гренолейс (Испания), Неапол (Италия), Лион (Франция), Чешин (Полша) и Сондерборг (Дания) за споделяне на опит и онлайн обмен на идеи, практики и инициативи по места. Предвид обстановката свързана с COVID-19, събитието домакинствано от АБЧО се проведе изцяло онлайн. В интерактивна среда с помощта на иновативни и забавни дигитални приложения под формата на игри, младежи на възраст 16-29г. от Варна (България), Гренолейс (Испания), Неапол (Италия), Лион (Франция), Чешин (Полша) и Сондерборг (Дания) споделиха своите опасения свързани с глобалното затопляне, борбата с климатичните промени и предложиха конкретни мнения и идеи относно бъдещи дейности и инициативи, основани на сътрудничество и взаимодействие между институциите.

67% от участвалите младежи считат, че повишаване температурата на въздуха поради намесата на човешките дейности е пряко свързана с глобалното затопляне. Ефектите, който хората причиняват на околната среда чрез използването на природните ресурси и изхвърлянето на вредни вещества в атмосферата са най-големите негативни следи.

Изменението на климата е глобално предизвикателство, което касае и подрастващото поколение, което следва отговорно и съзнателно да реагира и отговаря на проблемите, и именно проект EYES дава възможности в тази посока.

За повече информация можете да ни следите и на www.ubbsla.org.

Вашият коментар

Close Menu